28 April 2012

"i'm really2 need u in my life ..to be my eyes,my ears, n always protect me..alwayz be with me..

Rindu Ayah..

hari ini genap 4tahun ayah aku pulang ke rahmatullah..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..al-fatihah...

p/s: dah tak de ayah yang selalu telefon aku dan tanya.."ada pape masalah..??..ada duit tak..??"
i miss that moment...

23 April 2012

Saya tak Bangga


✿ Saya tak bangga kalau pasangan saya ada Master @ PhD pun..
✿ Saya tak bangga kalau pasangan saya belajar di luar negara pun..
✿ Saya tak bangga kalau pasangan saya bergaji besar pun..
✿ Saya tak bangga kalau pasangan saya handsome sgt pun..

♥..TAPI, SAYA AKAN BANGGA JIKA DIA ADA AGAMA DAN DIA AMALKANNYA..♥

18 April 2012

16 April 2012

Sham Kamikaze..

aku suka nasihat/tazkirah/post Sham Kamikaze di fb nyer...bukan hanya sekadar post semata2..mengingatkan diri supaya menjadi lebih baik..insyallah..=)


printscreen dari FB Sham Kamikaze..

3 Pizza only RM 55, save RM15.50


Dari 16- 18 April , Pizza Hut menawarkan 3 pizza regular Triple Chicken Sensation Pan Pizza hanya RM 55 dari pukul 11am- 11pm..

untuk print kupon, sila klik Sini

15 April 2012

Aku Bertuah Sangat..

aku bertuah sangat sebenarnya dikelilingi family yang faham aku..
aku bertuah sangat sebenarnya dapat kawan- kawan yang ada time susah senang aku...
aku bertuah sangat sebenarnya dapat kawan- kawan yang boleh terima aku macam mana diorang kenal aku dari dulu smpai sekarang..
aku bertuah sangat sebenarnya dapat pakwe yang selalu ada time aku tengah stress, selalu dengar aku membebel..tempat aku lepaskan kemarahan..aips..

beberapa tahun kita kat sini kawan2 semoga akan jadi kenangan yang terindah dalam hidup  kita tau!!..





12 April 2012

Printed Bawal RM14 sehelai
















p/s: untuk lebih pilihan sila ke FB Qalnis Collections

06 April 2012

Mask Garnier Skin Naturals..

di semakin dewasa ini (22tahun), rasa untuk untuk menjaga kecantikan diri (ayat tak boleh blah kan) telah timbul sedikit demi sedikit..time final sem macam ni la baru nak pakai mask la, baru nak belajar pakai eyeliner la

minggu lepas, aku pergi Jusco Taman U jalan2 ngan kawan aku, Pipah..teringat janji ngan budak2 ni nak pakai mask..first time nak cuba kot...harga mask jenama Garnier ni hanya RM5.90 jer ..benda ni terdapat 2 peket..so, satu paket boleh pakai 2 org..beli satu untuk  4 orang pakai..lebih jimat..sebab, tak kan korang nak tepek satu peket kot kat muka tu..agak2 ar kan..aku beli yang cecair tau bukan mask yang terus tepek kat muka tu.

kitaorg pakai mask warna kuning: untuk cerahkan kulit...


Whitening (need) + (love for) Face Masks =  Garnier Light's Perfect Fit Mask.

Garnier Naturals are infused with the skin-beneficial treats from lemon essence. It has natural AHAs and has wonderful citrus qualities from scent to treatment that in a wink of an eye you can easily conclude that Lemons are a whitening-geek's best friend... information  ni aku amek dari internet ea..

mask ni digalakkn kita pakai malam la..pas korang cuci muka, keringkan muka then pakai la mask ni..sapu kat muka dengan rata..kalo boleh letak cecair ni dengan sekata nanty senang nak bukak mask ni..tapi lagi bek korang suh kawan korang  ker, adik korang ke yang sapukan ..jangan letak sekali cecair mask ni kat mata, bibir ke tau sebab nanty macam mana nak bukak mata nanty..pastu korang baringla..macam duk kat spa tu..rehatkan otak, minda dan badan sekali la senang citer..then pas 15min kemudian barulah korang tanggalkan mask tu..daripada cecair tu, pas 15min akan jadi macam mask,ala macam korang letak gam kat tangan pastu kering kan.. korang paham tak ek apa yang aku cakap...tanggalkan mask dari bawah muka, dagu then tarik ke atas..serius pas pakai benda ni rasa kulit sangat2 fresh..then dinasihatkan pas pkai mask ni nak lebih kesan positif korang bilas muka ngan air suam dengan mengunakan tuala bersih...semua arahan penggunaan mask ni ada kat belakang paket Garnier ni ok..

Mask Garnier ni ada 3 pilihan warna kuning, biru dan hijau..apa bezanya..?..korang carilah kat internet..hehe

05 April 2012

PROMOSI: BAWAL PLAIN, 2 TONE & BAWAL PRINTED hanya RM14

Qalnis Collections kini menjual tudung2 bawal plain, bawal 2 tone cerah dikepala dan tudung paling laris tudung bawal printed hanya RM14!!!..Meh singgah di Hot Items di Qalnis Collections...

 bawal printed hanya RM 14 (tak termasuk pos)

 bermacam pilihan corak dan warna bawal printed...

Bawal 2 tone, cerah di kepala hanya RM15 ..Beli 5helai dapat diskaun....=)

 Bawal plain RM 8 sehelai (tak termasuk pos)

 bawal 2 tone RM 12 sehelai...

Bawal 2 tone cerah di kepala..sangat2 lawa..=)..RM 15 sehelai

Pemakaian Bawal 2tone cerah di kepala..


p/s: jangan lupa singgah dan beli yer!

03 April 2012

Dear My Future Husband


Dear Future Husband,

I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best housewife, ever, insha'Allah.
I will dress up for you, I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, insha'Allah.
I will have as many children as you want. I will raise your children to be the best they can be. I will be the best mother, insha'Allah.
As long as you promise me one thing, help me get to jannah. 


to: my love