27 February 2011

Pakai Tudung Tapi Seksi

1. Ada yang pakai tudung singkat. Julurnya diikat ke belakang. Atau diikat ke leher. Maka nampaklah 'kegebuan' leher dan dadanya. Sedangkan dalam khutbah tadi, khatib membacakan ayat al-Quran yang meminta wanita melabuhkan tudung, menutup bahagian dada mereka.
2. Ada pakai tudung, tapi pakai T-shirt pendek. Malah ada yang pakai T-shirt tanpa lengan. Sudah tu ketat pula. Bukankah lengan itu aurat. Bahaya mendedahkan lengan yang 'gebu' itu. Yang dahsyatnya, ada pakai T-shirt singkat yang dipadankan dengan jeans terlondeh. Jadi apabila membongkok atau duduk, nampak seluar dalam, malah kadang-kadang alur bontot.
3. Ada pakai tudung, tapi pakai jeans teramat ketat. Alur punggung pun terbelah dua. Bentuk bontot pun terserlah. Apa nak jadi ni?
4. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kebaya ketat. Tidak cukup dengan tu pakai 'kain koyak' pula. Apabila berjalan, terserlahlah 'kegebuan' betis malah kadang-kadang paha pun tersembul.
5. Ada yang pakai tudung, tapi pakai kain singkat, macam skirt mini. Kaki bukan auratkah? Pakailah stokin!!!!!!!
6. Ramai perempuan pakai tudung, tapi bermekap tebal dan berwangi-wangian. Bibir merah menyala. Menunjukkan aksi seksi pula tu.
7. Ada perempuan bertudung, 'merendek' pula dengan pacar di bangku stesen bas dan pusat beli-belah. Ini menjatuhkan imej wanita bertudung.
8. Ramai perempuan suka pakai kasut bertumit tinggi. Apabila berjalan berbunyilah, tang, tang, tang. Dalam khutbah tadi, khatib memberitahu tidak boleh timbul bunyi yang boleh menaikkan syahwat lelaki.

25 February 2011

dlm seminggu

dlm sminggu, mcm2 brlaku dlm idup aku...sume sedih belaka...kdg2 mls pk bnda tu..krn ia akn mmbuatkan aku nangis..aku da pnt mngis...pape pn, aku brdoa aku mmpu utk tempuh sumenya amin...

susah nak jg ati sume org, nak syg sume org, nak prihatin
ngn sume..??mudh slh tfsir..bila sush, aku la yg dicari..bila sng..???

moga2 kakak aku slmt ngn baby..amin...

aku sgt2 syg org kat sisi aku...lindungi la mereka
YA ALLAH...

AKU INSAN BIASA






22 February 2011

jgn cakap berapi

amboi2 sesuka ati jer perli org...x amek thu pn perasaan org kan..???..pikir diri sendiri je..emo aku thu x..???
SABAR JELA...

BERDIAM LEBIH BAIK, WANI!!!
tgk diri sendiri  dulu ok..



20 February 2011

my wiwi

sy punyer

19 February 2011

mimpi best!!

cube teka aku mimpi apa mlm tdi...???...ahaks...aku mimpi
dipinag oleh bakal mak mertua..sape bkl mak mertua aku tu..??..enth aku pn xthu tpi ank laki dia(bkl mak mertua aku ) merupkn ank bongsu..sape kah..??
ada ke org nak aku..aicecehhhh
ada x org nak msuk meming..???hehe...


18 February 2011

PART 2: Mereka orang Kesayangan Saya

ai sume...chat x..??..wah2..sjk2 akhir ni blog aku mkin rmai org tgk smpai da trffic jammed kat sini..haha..yeke..??..koya lak aku kan...ok utk kli ni aku nak smbung entry strusnya brsmbung dri post yg dulu sbnrnya...kwn baik..??..ini dia org yg aku anggp kwn baik..sape nm dia ..??..tinggl mn..??..aish..sbar la jap...aku bg tgk gambar dulu ok...

cik mnis ain musa







ok kita smbung story ea..nm dia ain musa..tinggl kat palong, gemas...sby aku..skrg study utk jd nurse..skrg dia "in relationshp" ok..so, phm2 la...=)..mcm mn aku knl dia ni..??..urm, mcm ida gak...kitaorg knl time kat FELC Segamt...mula2 tu kan, aku xdela rpt sgt ngn dia ni kn..yela2..mula2 tgk mcm kecoh smcm je kan..haha..(jgn mrh ea ain)..pastu lm2 bru la thu prngai sikap dia mcm mn...baik, xkdkut...wat bezday aku(sweet memory )

kalo nak thu, rmai minat dia time kat FELC dulu..hehe...BOS (glrn sorg budk ni, aku xthu nama sbnr dia sape) pn mint kat ain ni..haha..mmg gelak ar kitaorg stu bilik kalo jmpe BOS ...nak usha ain..tpi ms tu ain da ada pkwe da..mcm mn blh rpt ngn dia..??...sbb kitaorg ada 4 org sbnrya..aku, ida, atie n ain...so mcm tu la..pape mslh aku akn share ngn makcik 2 org ni tau lg2 time pas da bis kursus tu dulu..wlaupn kitaorg cume knl dlm 3buln je kot tpi dah mcm adik-brdik (ain ckp).....pnh la gak aku pg umah dia...siap pnh bg nsihat kaunseling xbrtauliah kat dia..haha...

aku rs da mcm2 kitaorg lalui sm2 sjk umo kitaorg 18thun kot until now 21 thun ..n hope our friendship 4ever n ever..amin...
hang out kat angsn thun lps...
kitaorg ada cwn sm tau...
dpt pegang je la ptung ni..nak bli xmmpu lg...

ida, wani, atie .ain




14 February 2011

Untuk Gadis Berumur 21tahun



sy suke............thanks...

PART 1: Mereka orang Kesayangan Saya

kali ni aku nak story psl kwn bek..???aku ada ker..??..aku rs aku ada 2 org shbt yg aku anggp diaorg kwn bek aku...tpi kali ni biar la ku citer dulu psl si saeda ni kan..yg lagi sorg tu nty dulu....

nm sbnrnyer saeda zainal, sby ngn aku..msih bljr di Terengganu thun ptm...sweet mcm aku..mt sepet, putih coz nenek dia cina...sllu ada time aku prlukan dia.. mcm mn aku knl dier..??..fist time aku jmpe dia kat kursus bi, FELC sEgamat thun  2007/2008..mula2 tu aku xdela rpt sgt ngn dia...tpi aku ngn dia duk stu kls kan..so rpt la..hehe...aku dulu time kat kls , sllu tido..brjg mlm2 kan...hehe..=)...dia la yg sllu kejutkan aku..kdg2 sllu gak gado ngn dia, tpi bek smula...pastu, pas bis kursus tu, kitaorg still lg contxt..lg2 time tu aku ada problem kan...so, kat dia la aku luahkn sume nyer...thanks ea syg sllu ada ngn aku..huhu....lg stu, dia jg la yg knl kan aku ngn im..hehe..kalo xde dia, xdela aku capel ngn im skrg ni tau..thanks a lot ea..=)


dia single lg tau..hehe..kitaorg sbnrnya sm2 da jnji nak ____ time jmpe nty, tpi 2 2 still xjln lg progrm nyer..haha..lwk tol..yela, bukn sng tau nak mnghadpi cbrn..huhu....papa pn kan ida, kan sini, aku nak ckp aku syg ko sgt2!!!

wktu zamn mude2
cik mata sepet..hehe...








13 February 2011

Bezday aku yang ke 21

salam semua..urm, nak story pe ek kli ni..???bezday...???..mcm rs nothing je rs nyer tau..yela..yela nape..??..enth, tak rs da mcm dulu..aku tnggu wish dri 'dia' kwn bek aku yg sllu akan ingt aku wlaupn bz tpi..urm xpela..

pape pn smlm sgt2 rs epi n rupenya ada gak org yg syg kat aku kan...ingt kan sume xsyg aku..hehe..smlm jln2 pi jusco..coz jumaat tu aku rs stress sgt2..xthu nape..??..mr im tny gak nape aku...tpi aku pn sndiri pn xthu nape sbnrnya la...

lepak2 ngn tirah wat cucur yg sgt sdp( da blh kwen da die) siap suh promote lg kat ____..hehe...=)..borak2 pastu sya ngn ami pn msuk...jeng2..diaorg bg mknn ksukaan aku yg cume ada kat Jusco Tamn U tau..hehe..tart tlur ngn roti blueberry..hehe..yg cik tirah lak bg coklat cadburry yg akn mr im bg aku kalo kitaorg jmpe..'
thanks korg..rs best sgt2 smlm dpt lepk n gelak sm2....

sya ngn ami bg.........

tirah bg....



12 February 2011

epy bezday to me..

epy bezday to me!!
epy bezday to me!!
epy bezday to me!!

08 February 2011

ujan lebat....ngn bnjir............

salam sume..dah lm aku xupdte blog aku ni kan..hehe..cuti la kt kan..yela umh aku mn la ada internet..xmmpu lg nak psg..tnggu aku da keje ea aku psgkn kat umah aku nty..ok ..kali ni aku nak story psl bnjir..sbnrnya sblum ni, thun 2006, daerah aku pnh bnjir gak..tpi kali ni thun 2011 lagi truk ar..pastu kena time aku kat umah lak tu..haha..

nak dijadikan crita kan..time ujan lebat tu ari sbtu..hingga la hari ahad..akk ada kat kg time tu coz ada keje ckit..tpi nsib bek la time tu akk aku smpt blik KL..sbb aper..??...sbb jmptn kg aku runtuh lg utk kali yg ke-3..ish2...mmg truk la..yang aku ni risau la coz naty mcm mn aku nak blik u kan..lg truk nyer kan, air ngn elektrik kat umah xde...huhu..sedih jgn citer la kan..huhu..mndi, solat sume pkai la air ujan yg tlh mak aku tadah..sian gila time tu tau. mcm org sush je rs..mnguji thap keimnn ku..hehe..=)..tpi alhamdulillah. ari rabu jmbtn tu dpt dibuat..itu pn smntr je..tentera yg wat kan..nak tgk mcm mn jmbtn tu..??..meh...ada gambar sgmt yg ditnggelmi air gak


jalan yg runtuh, jalan utama ke redong
                                                  

ini jln nak ke terminl Segmt
                                                    
sakan, nagoya pn habis tengelam
                                                       
  pmndgn dri jmbtn redong
                                                                          
  jambatn runtuh lagi kat kampung aku kli ke-3
                                                        

sungai segamat
                                                        
laluan masuk ke redong pn bnjir







 tentera yg wat kan jmbtn smntr ni..