28 June 2012

Tiada lagi PSM

Alhamdulillah selepas berhempas pulas selama satu tahun bersamaan 2sem, akhirnya aku akan tinggalkan PSM (Projek Sarjana Muda) ni..lega rasa hatinya..aku baru lepas viva tadi pukul 8.55 pagi hingga 9.10 pagi..

Supervisor aku adalah PM Dr Munira Ismail..beliau banyak tolong aku betulkan grammar la, bagi opinion la..examinar aku lak Puan Shazirawati dan Chairperson aku adalah lecturer aku time subjek Numerical Methods dulu iaitu Sir Che Rahim Che Teh..

aku amek numerical..tajuk thesis aku tak de lah sepower macam kawan2 aku yang lain..Numerical Solution for One-Dimensional Heat Equation using Finite Difference Method..macam2 tekanan masa nak wat psm ni..give up, nangis , strees dan jerawat naik tu jangan citer la..mudah2an semua tu berbaloi la..insyaallah petang ni pergi print dan jilidkan muku..tinggal prosiding jer sebelum semua nya berakhir..seriusly, rasa lapang gila hati ni..

to my friends yang tak settle lagi tu..all the best tau!!

 ni buku simposium jabatan matematik..ada abstract kat dalam ni..serba ringkas pasal thesis kitaorang semua..

itu abstract aku ler tu..hehe..


p/s: tak sabar nak tunggu hari Sabtu..nak pergi jalan2 sebelum tinggalkan UTM Skudai..

25 June 2012

Felda Residence Hot Spring , Sungai Klah

salam semua...
alhamdulillah exam final aku dah settle mingu lepas..hehe..lega la juga..sebelum start final hari tu aku ada pergi holiday ngan family aku kat Felda Residence Hot Spring , Sungai Klah..Dalam sejam lebih juga la perjalanan dari KL..semua pergi,kitaorang pergi 2 kereta..dah lama tak pergi bercuti sama2 lagi sejak ayah dah tak de kan..sebenarnya dah lama akak aku plan nak pergi, akhirnya dapat gak family kitaorang pergi kan..

dalam pukul 2 kitaorang pun sampai kat situ..lawa gila pemandangan kat situ..seriusly, kalo la tempat ni ada kat dalam felda aku..fuhh..tak nak dah aku keluar dari kg..hehe..


akhirnya sampai kat tempat penginapan kitaorg ataupun dipanggil vila..vila ada dapur, tab mandi dan kolam kat luar vila..kolam tu boleh disetkan untuk nak berendam pakai air panas atau air sejuk..aku mestilah prefer air sejuk..huhu..lawa tak??..kalo kat umah aku nanty ada ni, msti best..

ni adik aku ngan anak sedara aku..ah teruja kan dioarng ni mandi kat tab mandi ni..feel orang kaya2..hehe..toilet dia pun bersih jer..

pastu dalam pukul 3, family aku pun turun ke kolam air panas berhampiran villa kitaorang..

 tempat merebus telur..suhu dia tak silap dalam 80`C..




 pas balik dari kolam air panas tu, kitaorang sambung mandi kat kolam luar villa kitaorang..


malam, selepas solat magrib dan bacaan yassin untuk arwah ayah kitaorang continue ngan wat bbq la..tengokla tukang kipas ayam tu..haha..sebelum bertolak ke situ, kitaorng singgah Giant jap beli sosej, ayam dan burger..nak tahu tak , akk aku lupa bawa anak lesung..yela, nak wat rempah2 untuk bbq mestilah kena blender atau tumbuk kan..nasib bek la otak abg ipar aku bergeliga..dia pi amek batu kat luar villa and then sarung ngan kertas dan plastik..pastu dia ketuk la serai semua tu..bijak abg ipar aku ni..haha



kitaorang kat sana dari hari ahad sampai isnin jer..sewa sehari RM600..Akak aku yang sposor..esoknya kitaorang pun balik..sebelum balik sempat la juga anak dara  ni berposing..

24 June 2012

Selepas 3 Tahun di UTM Skudai

masa berlalu dengan cepat sampai aku tak sedar , dah 3thun rupanya aku kat sini..macam2 aku dapat kat sini..berkawan, jumpa kawan sekepala, tak sekepala..bergado, berbaik..kecik hati..sensetif(aik)..pening kepala dengan test, final exam, assingment di mana paling nak nangis wat assingment modelling yang sangat menguji tahap kesabaran dan keimanan..dan PSM( Projek Sarjana Muda) yang aku rasa...ish2...akhirnya 3tahun..

p/s
:rindu






14 June 2012

01 June 2012

Tak De Tajuk

saya sayang awak ,Imran...