07 March 2013

Perkara yang Dirindui Semasa di UTM Skudai

sedar tak sedar dah lebih 8bulan aku tingglkan zaman belajar degree...dulu time belajar duk sibuk cakap dalam hati "bila la aku nak habis belajar ni...tak tahan dah kena wat asingment, tak tahan ar nak wat thesis, tak tahan ar kena jawab test je.."..sekarang bila tinggalkan benda tu semua, aku rindu lak....tu lah tak pernah nak bersyukur kan..

aku start masuk UTM tahun 2009 hujung bulan 6 tak silap aku...dan aku blah dari UTM tu ujung bulan 6 tahun 2012..huhu...banyak kot pengalaman pahit, manis, masam, masin kat situ...meh aku share satu-satu benda yang aku rindu kat situ sambil tu aku kobek album2 aku kat UTM...


1. keluar outing

benda wajib akan kitaorang wat pas duit PTPTN masuk..haha...keluar shopping...tak dela menghabiskan duit PTPTN tu..bila ada duit tu baru la semnagat nak mencuci mata tu kan...tempat aku ngan kawan2 aku selalu pergi Jusco Taman U, U-mall, Skudai Parade..tempat paling jauh sikit kitaorang pergi Plaza Angsana ngan City Square ar..kitaorang ni berdikari sikit (jimat duit sebenarnya)..kitaorang pi sana naik bas je..tpi kalo nak pi Jusco atau U-mall memang UTM sediakan bas kalo sabtu ahad gitu..so tak payah la ngada2 ko nak buang duit naik teksi kan..tambang teksi mahal kot..huhu...

 makan aiskim ramai..beli pun kongsi2..#best memories

main chak-chak kat taman bunga..hikhik

2. makan-makan time

ah..ni benda wajib ar untuk student u kan..hihik..kalo kitaorang tak makan macam kitaorang nak tumpukan perhatian dalam pelajarn..haha..itu semua poyo!!...tapi siyes ar weh. time study ke nak wat homework ke msti perut aku bunyi2 tau..bukan aku sengaja pun nak bunyikan perut tu..samggup jalan kaki malam2 sebab nak carik makanan...cik da ngan cik ija la yang selalu teman aku...kadang2 kan malam2 ketuk bilik ami ngan tiqa mintak roti...ala, wat muka tak malu jer la..haha...kalo pi jusco ke msti makan md ke, kfc fan benda paling aku rindu sangat2 ngan tart telur JUSCO TAMAN U...melampau ar tu semua huruf besar kan..pastu kalo ada jamuan ke dinner ke memang tak dilepaskan ar..haha...makan itu wajib...

steamboat Mutiara Rini..sekepala rm19

lunch ngan PA..sem last..rindu PA ku..




3. pastu kan.............bergambar dalam kelas

dulu masa awal2 sem akn aku selalu gila amek gambar dalam kelas...konon2 budak rajin ar kan pi kelas...aku dulu pi kelas selalu pakai baju kurung..nampak lebih ayu dan sopan gituw...haha..itu semua poyo..tak la sebab kan baju t-shirt n blaous aku tak banyak..tu yang selalu pakai baju kurung tu..hikhik...lagipun kat u aku ni hari isnin wajib*sunat je pun pakai baju kurung..sopan ...hari "smart day's" kitaorang panggilll..

muka budak2 sem satu..haha..kelakar kan..



4.mereleasekan ketensionan*tak paham apa yang aku eja..haha

awal2 sem setiap sem mesti konon2 cakap gini *weh aku tension ar weh ngan assingemnt tuuuutt...jom kita keluar..arghhh itu semua bajet je yu..haha...bese ar ngada kan..so kitaorang yang stress ni pi la keluar jalan2 sekitar JB..*tapi USS pun tak pernah pergi kot..huhu..masa duk UTM ni aku cuma pernah pi Air Terjun Kota Tinggi, Taman Rekreasi M.rini, Tasik UTM..*jauh jugak la nak pi tasik tu..haha..

*abaikan tudung itu...haha..
DangaBay..incik MA yg bawakan..hehe



#rindu gila ngan teh ais Kafe Menanti..sekian k bai...

1 comment:

David Huha said...

Kafe meranti lah! bukan menanti! aiyaaa! hahahaha