23 February 2010

Umur Aku da 20thun....





ALKISAH SEBUAH KISAH DI MALAM HARI SEBELUM 11 FEBRUARI 2010...


dlm pkul 8pm......

nak dijadikan cerite mlm tu aku mkn mee sup Cafe KTR ngan Nad kat bilik tv..aku ada roomate dan aku ni jenis kalo kluar bilik memang tak bawa hp inikan pulak kunci bilik kan...hihi...=)...lagipun time tu roomate aku ada jer kat bilik malam tu dan aku assume dia tak kleuar la malam tu(bijak aku ni)..pastu dalam setengah jam kemudian pas habis makan,aku pun naik ar blik, tetibe aku bukak pintu blik tak blh..terkunci..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tidak...

roomate kesayanganku telah keluar dengan mngunci blik....aduh....time tu aku da tak boleh brpikir dah...nad dan ecah cuba menenangkan aku...mcm2 aku pkni..msti roomate aku blik lmbt ni...time tu otk aku dah bluur dah..ye ar esok balik umah..barang satu apa pun tak kms lg..bju tak bsuh lagi (lain kali wat la kerja last minute)..pling penting HP aku la...msti my incik MA msg aku..tpi nak wat macam mana  kan..benda dah jdi...redha je ar...hahaha...sementara tu aku tumpang bilik kawan aku kat sebelh bilik aku tulah..

setelah menunggu lama, akhirnya dalam pukul 1am aku dapat masuk bilik aku akhirnya..dengan tergesa2 aku berlari masuk ke bilik(drama habis ni aku cerita)..dan aku mendapat 40miskol dan 36 msg dari family, kawan2 dan of course my incik MA..haha..benda yang tak akan aku lupakan..

tapi disebalik kekecewaan aku menunggu roomate aku balik, korang nak tahu tak ape hikmahnye???kawan2 aku dah plan nak baling telur busuk kat aku yela malam tu kan bezday aku..dengan tidak semena- mena roomate aku telah  menjadi pnyelamat aku la...kakakakahhhhh

nasib baik lah kawan2 aku ni berperikemanusiaan kan...yela kalo diorang teruskan juga niat diorang untuk membaling telur tu,habis la berbau baju aku dengan tlur tak de ar bju nak salin kan...


p/s: ehm, rasa bhgia sgt...hihi...caner ek nak story...kalo nak citer msti smpai esok pn xleh..tpi yg pnting aku rasa disayangi lak...agk2 dia syg aku tol2 x..?????

2 comments:

NasZ said...

hahaha. cite yang terkunci bilik tu tergantung camtu je ek?

secret Ash said...

Datang sni nak baca entry pertama awak :D *Selamat berkenalan :)